rama2 terbang

SELAMAT DATANG KE DUNIAKU

Wednesday, 6 January 2016

hati hati

bismillahirrahmanirahim

hampir 2016, diterpa dengan soalan yang agak mengejutkan tapi ini bukan sekadar soalan tapi satu penyataan yang agak serious. dah lupa apa skripnya tapi lebih kepada, jom kita kahwin

dah soalan diterpa macam tu. satu perangai degil dengan hati yang nekad. i said no no n no. ingatkan mesej itu sampai di situ, tapi setelah banyak mesej masuk bertubi-tubi dengan call lagi. aku jadi terfikir sejenak. betul ke ditolak mentah-mentah. sedangkan aku kenal sangat dia. kawan sekolah boleh dikatakan agak kenal juga la perangai nya. 

tapi satu, pernah hari raya lepas dia menyentuh hati aku lepas tu dia senyap tanpa berita, tup tup dia ajak ke arah yang lebih serious.. ooman. sape nk terima mentah-mentah kan. 
lama jugak aku biarkan wasap terbiar mcm tu. last-last terbuka hati nak tnya rumate, jwapan nya seperti menyetapkan hati. peluang datang sekali fatihah.. jangan terus kata tidak. jawapan yang membuatkan aku terdiam dan jawapan itu jugakla buat aku berfikir berjutaaaa kali. daripada perasaan agak menyampah dengan soalan bertalu-talu psal kawin. aku jadi terima sedikit demi sedikit. 
tak puas hati lagi. aku tnya la si ikram ni. jwapan lelaki yang memang agak sempoi. tak payah layan, nanti dia senyap la tu. ok terus ikut cadangan ikram buat senyap je. last2 dia xsenyap juga. 
next tnya upm punyer budak ** jawapan yang agak berbisa.. "dengan usia sekarang, patut fatihah buat pertimbangan dan jangan tolak sembarangan. kalu dia jaga solat semua tu, bagi dia peluang. peluang xdatang banyak kali" ok sentap.
bukan xnak tanya hati cuma hati ni berbolak balik. skjp kata A sekejap kata B. mngkin time ni pendapat org perlu kot. 
dan sekarang ni saya dalam proses bedoa dan belajar untk terima sikit-sikit. nasib baik dia faham when fatihah kata xnak. dia bukan kena paksa tapi kena bg ruang. xnak fatihah sebenarnya dia sedang berfikir dan merangka sesuatu yang luar dari kotak fikiran orang lain. dalam keserabutan ini. sekali lagi aku tnya kwan yang paling dekat d usm. susah senang aku cari dia.. si ikram
jwapan dia sekali lagi menyatakan jgn terima melulu, berbeza dengan jwapan org lain jangan tolak melulu.
dalam perbahasan dengan aku yang degil dengan dia yang berhujah panjang.. akhirnya dia tewas dengan ayat, istikarah la dalam membuat pilihan. dan kami berdamai kembali.

insyaALLAH doa akan memberi petunjuk ke arah yang lebih baik dalam aku membuat pilihan.. jika betul dia plihan yang tepat. aku harap dia akan berusaha ke arah yang lebih serious dengan berurusan direct dengan abah, jangan selalu berhubung dengan aku, sebab semua kputusan di tangan abah..

kalu berjaya mungkin raya ni akan ada satu ikatan, kalu berjaya la.. kalu x berjaya, mngkin tahun depan yer.

my dear future no need to say. saya menanti kamu diiringi dengan doa. bukan saya plih kamu tapi ALLAH meletakkan kamu di hati. semoga plihan saya menjadi plihan yang tepat walau siapa pun plihan nanti.. No comments:

Post a Comment

laGu